Biografie

Bart Van Lijsebetten (geboren op 30 oktober 1983) begon als 7-jarige met de lessen notenleer aan de stedelijke muziekacademie van Dendermonde. Tien jaar later verwierf hij er het getuigschrift van orgel, piano en popcombo, en dit respectievelijk met onderscheiding, grote onderscheiding en grootste onderscheiding.

Als 12-jarige werd Bart in 1996 de vaste pianist van jeugdkoor JEKO, waarvan hij later in 2012 ook dirigent werd (tot 2022). Onder zijn muzikale leiding bracht JEKO een aantal volledig uitverkochte concertproducties in cultuurcentra zoals "JEKO Crescendo", "JEKO in 't Dubbel", "Radio JEKO" en "50 jaar JEKO". JEKO ging in die periode ook mee het podium op met o.a. Voice Male, Geena Lisa, Margriet Hermans en Willy Sommers.

In 2000 richtte Bart samen met enkele vrienden de kleinkunstgroep "Noria" op. In haar 15-jarig bestaan won Noria meerdere publieks- en juryprijzen, deed mee aan de VRT-programma's "De Provincieshow" en "Zo Is Er Maar Eén", behaalde een 2de plaats in de "DranouterRally" en schopte het tot de halve finales van "OostBest" en de "Nekkawedstrijd". De groep trad ook meermaals op tijdens de Gentse Feesten.

In 2006 richtte Bart ook met enkele vrienden de ambianceformatie "Dendermonds Bierkwartet" op. Vier jaar later stonden er jaarlijks 50 optredens op de agenda van deze covergroep. Intussen staat de teller al op ruim 275 optredens (and counting) en hiermee doorkruiste de groep al heel Vlaanderen.

Hij leidde zichzelf op tot drummer, gitarist, en speelt ook mondharmonica. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent voor muziekproducer en in zijn homestudio schreef en registreerde hij al heel wat nummers. Zo won hij met een danceversie van het Ros Beiaardlied, de publieksvoting van een radiowedstrijd.

Bart is als zanger, toetsenist en arrangeur actief in de 7-koppige coverband The Return Of A Clown (voorheen Please Don't Kill The Clown), waarmee Bart al grote podia zoals het Kursaal in Oostende deelde als live-band van bekende Vlaamse artiesten als Jean Bosco Safari, Gunther Neefs, Sergio, Gene Thomas, Coco Jr. en Lisa Del Bo.

Bart nam al meermaals de muzikale leiding in handen van amateurmusicalproducties als Aida, Het Oneindige Verhaal, Aladdin en Domino. In 2015 schreef hij samen met Pascal Putteman de musical 'Ik Wil Je', gebaseerd op de hits van De Kreuners, die in 2017, in hun bijzijn, in première ging.

 

Bart Van Lijsebetten